15 tips att få längre hår

1. Borsta aldrig ditt blöta hår, de är hälften så svagt som när det är torrt! Andvänd helst då en bredtandad kam.

2. Att ha håret uppsatt i knut skyddar topparna mot dagligt slitage. Tänk på vad du använder i håret. Hårsnoddar med metall och klämmor med vassa kanter skadar håret, välj istället mjuka och släta håraccessoarer.

3. Ha håret flätat när du sover. (Om du har långt hår) det gör så att håret inte blir trassligt.  Om du sover på och vrider dej runt på håret i flera år så tar det skada.

4. Andvänd hårinpackning minst 1-2 gånger i veckan. shamponera först (det rengör coh öppnar fjällskiktet på hårstrået) Ha sedan i hårinpackning (vårdar och reparerar) avsluta sedan med balsam som sluter igen hårstrået och ger glans.
andvänd gärna en leave-in creme eller balsamspray i tort hår som skyddar.

5. Tvätta så sällan som möjligt, det finns även bra torrschampo! Andvänd måttligt med shampo och mycket balsam.

6. Undvik hårtork, plattång, och andra varma stylingprodukter så mycket som möjligt helst, sliter otroligt mycket på håret. Ha i en värmeskyddande creme innan du tex plattångar. Färgningar och blonderingar sliter också mycket. Undvik också mycket stylingprodukter.

7. Ät vitaminer, tex "silica" 50 kr eller "hårkontroll" 100-200 kr. Det ska göra håret starkare och så att håret växer fortare.

8. Toppa håret är viktigt men gör det inte för mycket och ofta. Håret växer bara runt 1-2 cm i månaden.

9. Att borsta håret och masera hårbotten stimulerar hårsäckarna och det är bra! Borsta bara när det är torrt, och massera gärna i duschen samtidigt som du schamponerar.

10. Var försiktig!! Hår är död vävnad och är det förstört kan det inte bli helt igen. Behandla det som om det vore ett riktigt ömtåligt gammalt plagg i silke eller spets, eller en tunn nylonstrumpa. Slit o dra inte!
Tuppering är inte heller bra för håret eftersom man förstör hårståna.

11. Skjöl håret (längderna) med iskallt vatten efter dusch, det gör så att hårståer sluter sig och får därmed längre livslängd.

12. En toning kan frächa upp håret, färgen lägger sig bara som en hinna runt hårtsået, till skillnad från en permanentfärgning som tränger in i hårstået som inte är bra! En toning blir som ett skydd för hårstrået.

13. Andvänd ett milt shampo, om du känner att ditt hår känns torrt och strävt efter att du har sköljt ur shampot så kanske du borde byta mot ett lite mildare.

14. På sommaren är det viktigt att andvända ett solkydd även till håret. Det finns olika hårsprayer med solfaktor i sig. Annars kan man bära hatt/ha uppsatt.

15. Rugga inte håret tort med handuken, utan dra försiktigt ut allt vatten med händerna och sedan kan du dra med handuken. har du lite mer brottom kan du sätta upp håret i en turban med handuken medan du aknske sminkar dej, sedan "luftar" du håret .


Kommentarer
Postat av: hildas porträtt

Nu har du chansen att vinna ett egen tecknat porträtt!

Antingen på dig, en vän eller motsvarande.

Gå in på bloggen och var med!

2011-10-10 @ 22:16:05
URL: http://hildafromm.blogg.se/
Postat av: dite

allt bra idag? :)

2011-10-10 @ 22:18:50
URL: http://afroditeedreflo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0